Pescuitul la Plută și Recordurile Copilăriei

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Degust cafeaua și pare să aibă niște arome mixte, exact în ton cu vremea de afară. O frunză de stejar este purtată de vânt până la etajul trei, în fața geamului meu de la bucătărie. Deschid fereastra și o las să intre în cameră. Pică exact pe un carnețel în care obișnuiesc să îmi notez ideile bune ... sau pe cele proaste. Are culoarea rubidie și codița răsucită în forma literei "L". Hmmm ... forma de L ... sorb o gură din cafea și nu simt când mă frige, căci în mintea mea deja rulează o nouă scenă din seria "Amitiri din Copilărie"! La Luciu, lanseta lungă, lucea, lumina lunii lasă limpezimea luciului lin ... se pare că toate cuvintele încep cu litera "L" în această poveste! Până și cârligul are oarecum forma acestei litere. La pescuit pe "L".





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Și aventura începe în Luciu, în satul bunicilor. Într-o dimineață insorită, deși ne aflam la început de toamnă, împreună cu amicul meu Dan, am pornit încrezători la drum, în speranța unei partide reușite de pescuit pe canalul cu pricina. Am aruncat repede ceva mămăligă rămasă de seara și un colț de pâine într-o sacoșică, am dat fuga afară fără prea mult zgomot și cu bețele de trestie în spinare - care păreau a fi mai nerăbdatoare decât noi să ajungă pe apă - am mutat în formă de "L" cu gând să dam șah la niște mustăcioși. În principiu vizam crapul dar priceperea era la nivelul "să dâm la peștele care pune botul"!





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     De pe marginea drumului am rupt în grabă vreo doi știuleți de porumb cu boaba în lapte, care s-au dovedit a fi cheia succesului în acea partidă. De-a lungul canalului am căutat un loc ceva mai mai retras, undeva în preajma unui copac crescut pe jumătate în apă și apoi ne-am apucat de treabă. Am dirijat cu măiestrie pluta sub zona umbroasă a copacului. După vreo cinci minute câțiva carași pe palmă și-au făcut apariția, semn că găsisem de la început o zonă cu densitate bună de pește. Au urmat însă două ceasuri în care peștele nu a mai ieșit la mâncare. Era momentul să plecăm sau să schimbăm strategia de abordare. Și am trecut astfel de la clasicul mix mămăligă-pâine, la boaba de porumb moale în lapte. Fără să-mi dau seama, prin agațarea boabelor în cârlig am făcut și un pic de selectie la specia caras.





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Un vals cu pluta și “Marele Alb” - așa cum l-am denumit la acea vreme - deja se zbătea și lucea în razele soarelui. Lupta cu peștele a durat doar 20 de minute, însă bucuria acelei capturi va dura o viață! Carasul, care prin ochii unui copil cântărea aproximativ 1,4 Kg, a produs și ceva pagube colaterale. Trestia firavă a cedat, s-a rupt și am fost nevoit să îl aduc la mal înfășurând firul undiței pe mână! Doar primii pești mari oferă clipe de neuitat, celelalte capturi de același calibru devin obișnuință. Din păcate, la acea vreme și în acele vremuri, telefoanele mobile nu erau prevăzute cu cameră foto și nu am putut imortaliza momentul decât în mintea mea! Totuși, pozele postate în acest articol respectă locația și peștele țintă, fiind făcute la o diferență în timp de aproximativ patru ani față de relatările din acest story. Apa trece amintirile râmân, în prezent Canalul "L" numai există.







     Printre multe altele, o localitate renumită pentru pepenii gustoși și fetele frumoase și o locație ideală pentru pescuit care începe din nou să atragă pasionați ai acestui sport, Luciu este de luat în calcul atunci când îți planifici un traseu în natură. Ca un tribut pentru satisfacțiile pe care mi le-a oferit în copilărie, intenționez ca în noul sezon să revin în satul bunicilor și să filmez un episod special din seria "La Pescuit cu Prietenii", pe care o puteți urmări pe canalul de Youtube MMA Fishing Team.

Nu uita de CONCURSUL LUNAR CARICAPTURA PESCARULUI!
Înscrie-te și câștigă o Caricatură Amuzantă cu tematică pescărească, pentru tine sau prietenii tăi!




     Atașat regăsiți primul episod din această serie, o compilație cu partidele de pescuit din anul 2020. În filmare se regăsesc și câteva scene surprinse în timpul unei partide de pescuit în Comuna Luciu, în această vară. Vă invit și pe voi să susțineți proiectul MMA Fishing Team online sau offline. Fire zbuciumate, capturi capitale, recorduri și tot ce vă doriți de la noul sezon! Ne găsești și pe Canalul nostru de Youtube: MMA Fishing Team unde poți urmări Primul Episod din "La pescuit cu prietenii"! O miniserie de clipuri cu și despre pescuit, realizată de către membrii echipei. Poți viziona episodul direct pe site, dând play clipului de mai jos.
     Dacă te identifici cu acest tip de conținut, abonează-te și astfel vei susține proiectul nostru pe termen lung.
     Fire întinse! Și nu uita! APA TRECE, PEȘTELE RĂMÂN!




Contact / Autori:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA  |  Publicat pe 08.03.2020   |   Navighează:   HOMEPAGE