Prima aventură la Pescuit pe Balta Milotina 1

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


         Ne-am asumat ca de obicei vremea instabilă care făcea subiect de Breaking News pe la toate posturile TV, am îndesat trei mașini de bagajerie în mașină mea pitică și am setat cursul către Milotina 1. Aveam rezervată o partidă de pescuit de 24 de ore, cu începere de la orele 18.00, pe standurile 3 și 4. Am pornit din orașul natal Buzău, pe ruta E85, ocolire stânga pe la Movilița. Grație prietenului nostru Waze, care ne-a plimbat vreo 20 de minute prin Urziceni și ne-a dirijat apoi ștrengărește spre ieșire prin rondul de la Urziceni - practic am făcut turul orașului și am participat activ la dezvoltarea turismului în zonă - un traseu estimat inițial la o oră și jumătate până la destinație s-a transformat într-o excursie de aproape două ore și jumătate, în jurul cozii! Însă cum toate se întâmplă cu un scop, ne-am bucurat de un peisaj încântător și am localizat lacuri și bălți pe care am dori să le testăm. Astfel, pe ruta parcursă până la Milotina 1, am descoperit Balta Ciocârlia 3, Balta Ciocârlia 4, Balta Nemți, Bălțile Movilița, Balta Roșiori, Balta Dragoești Sat - fosta BGS, Balta Valea Bisericii, Bălțile Măriuța, Lacul Dârvari, Balta Gostilele, Balta Tămădău și Bălțile Călăreți. O parte dintre ele se regăsesc și în videoclipul partidei. Sperăm ca măcar pe una dintre locațiile enumerate să o putem aborda în acest sezon.

         Milotina ne-a întâmpinat cu #milotinamylove încă de la intrare! Locația este de poveste iar pontoanele, foișoarele și căsuțele în stil rustic se încadrează perfect în peisaj. Am parcat mașina pe pragul de sus al malului, pământul era încă umed de la ploi. Înainte de instalarea pe standuri am dat o mână de ajutor unor colegi care tocmai ce doreau să plece însă mașinile lor parcate pe pragul de jos al malului erau de altă părere. Plini de noroi, de draci și de speranțe ne-am apucat serios de treabă. M-am oferit să îl ajut pe Marius să beau 2 beri în timp ce el căra transpirat bagajele. Ba chiar l-am oprit la un moment dat, să mai desfac o sticlă, să îi mai ușurez din greutatea genților! Că doar suntem colegi până la urma urmei! Zic:

         - Bă dacă tot te-ai chinuit să le cari până aci`, ia de instalează și sculele, rod-pod-urile, mufează tronsoanele lansetelor, montează mulinetele pe ele, trage firul, aruncă 2-3 mâini de bile cu cobra! Ce draq zici că ești începător fiule, stau eu să îți explic acum ce anume trebuie să faci pe o baltă nouă!
         Îmi destup confortabil altă bere. Îi desfac și lui una și îl chem să ciocnim. În secunda doi mă trezesc cu un jet de drojdie și spumă pe cap! Grasul stoarce mulțumit toată sticla de bere pe tricoul meu bombănind ceva cu multă sănătate! Iată cum a decurs partida noastră!




Am parcurs traseul sinuos de pe Valea Argovei,
În compania royală a florilor roșii de mac!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Waze-ul confirmă că am ajuns la destinație!
Welcome to Milotina, My Love!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Suntem nerăbdători din fire întinse pe apă,
Și lansăm imediat câte un băț la atac!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Alin sondează substratul lacului cu privirea!
Localizarea peștelui ne dă bătăi de Crap!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Tabăra este instalată pe Standurile 3 și 4.
Am unit două paturi de nadă între noi.MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Marius sondează substratul lacului cu privirea!
Localizarea peștelui ne dă bătăi de Crap!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Toate eforturile depuse pe timpul zilei,
Ne-au fost răsplătite pe timpul nopții!
Marius bifează Primul Personal Best la Crap!
Un Comun gras și mustăcios de doar 5.20 Kg!
Alin bifează Primul Personal Best la Crap!
Un Salonta gras și mustăcios de doar 5.00 Kg!
Cu Wallpaper marca Milotina pe background,
Perpelim ibricul pentru cafeaua de dimineață!
La micul dejun servim doar produse bio!
Frigărui din Labă de Ursus calibrul 0.33!
Ne apropiem de fluierul final al partidei.
Un meci greu dar am luat cele 3 puncte!




         N-ai cu cine ma, niște țărani! Lăsând glumele deoparte am mai dat cep la niște beri și ne-am apucat iar serios de treabă! Am folosit pentru prima dată boilies-uri și am ales produsele Baltacul, bile de 20 mm, Birdfood tare cu aromă de căpșună. Nădire subțire din cobră pe fiecare stand. Le-am folosit însă și la cârlig pe timp de noapte. Pentru a scăpa de plătici, noaptea am schimbat momitoarele pe monturi elicopter, cu boilies, plumbi de 60 de grame și am aditivat bilele în Red Krill. Am targetat lansetele în scară, am slăbit frânele și am plusat volumul avertizorilor. Soarele trăsese deja cortina. Natura era dată la piano. Sigurele zgomote care se mai auzeau pe mal erau capacele sticlelor de bere și plescăitul guzganului care transporta de zor bușteni din ce în ce mai lungi! Dar cel mai tare se auzea avertizorul roșu al Cormoranului din stânga! Sărim amândoi și ne dăm cap în cap! Eu mă reped buimac să localizez rod-podul și iau la țintă cu toată lățimea frunții grinda foișorului și nu par să înțeleg ce mă ține pe loc! După un drill superb Alin aduce la mal un Salonta grăsun. Drillul ăsta a fost cea mai bună cafea, ne-a înviorat instant! La scurtă vreme, o fază trasă la indigo ne scoate din nou din bârlog. Hotărât pe revanșă, am luat iarăși grinda la țintă, lovind-o mai cu sete! Însă aveam să-mi dea seama de asta ceva mai târziu! Un pește exemplar, știa exact ce are de făcut, mai trecuse prin rutina asta! După ce am verificat calitatea pozelor și a clipului video, i-am pulverizat o doză de spray antiseptic pe sub mustăți și l-am eliberat regulamentar. Bălăceala pe care a produs-o la contactul cu apa a deranjat chipurile un guzgan pitit sub mal, care încerca să dizloce niște crengi uscate. Ora 04:20. Am lansat din nou și am pus ibricul pe foc pentru cafeaua de dimineață. Un Crap Salonta și un Crap Comun. Ambii cântărind aproape de 5Kg. Personal Best pentru fiecare dintre noi! Nu este mult însă trebuia să începem de undeva. Deja ne faceam planul despre cum vom edita noul clip. Story, cadre, poze, muzica de fundal, optimizare content pentru Canalul de Youtube MMA Fishing Team.

         Concluziile finale în urma acestei ieșiri. Personal pot să spun că mă declar mai mult decât mulțumit. O nouă locație unde natura face spectacol. Rețeta de succes devine completă atunci când bifezi și rubrica densitate mare de pește. Am citit și despre crapii record aduși pe saltea de-a lungul timpului pe Milotina 1. De aceea simțim că am rămas datori față de noi înșine la capitolul capturi pe timpul zilei. Sperăm ca pentru data viitoare, pentru că vom reveni negreșit, să fim mai bine pregătiți și să concepem o strategie mai productivă. Standurile sunt foarte spațioase și bine delimitate. În ceea ce mă privește aș bifa la aspecte pozitive și faptul că momentan s-a interzis pescuitul plantat. Nu suntem fani ai acestui stil. Și nu pentru că nu ne-am permite un vaporaș ci pentru că - strict opinie personală - nu aș avea nicio satisfacție să caut peștii cu telecomanda. În compania guzganului care încă navighează și se chivernisește pentru a-și construi adăpost, îmi închei concluziile agățând în ramă poza de final a acestei sesiuni. O partidă de colecție de care ne vom aminti cu drag. Până la o nouă aventură, noi vă dorim - Fire Întinse! - și vă lăsăm în compania clipului de mai jos!


Iată cum a decurs partida noastră!



Contact:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA
Publicat la: 28.06.2021 | Navighează:   HOMEPAGE  |  SUS