Cum am pescuit Primul meu Crap 16 Plus!

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


         Temperaturile ridicate din ultima vreme ne-au permis să organizăm încă o ieșire în acest sezon. Suntem aproape la jumătatea lui noiembrie, după cum spuneam, ziua este deosebit de cald pentru această perioadă însă nopțile sunt conforme și ne întâmpină cu temperaturi sub 4 grade. Astfel, diferența de căldură noapte - zi este de luat în calcul. Primul și singurul gând care ne-a venit amândurora în minte, la alegerea locației, a fost Moara Vlăsiei 2! Fără prea multe pregătiri, fără scaune de pescuit și cel mai important fără cort, am mers din nou la Moară! Și a fost cu Noroc! Ca de fiecare dată! Pești vioi, pe temperaturi de 3 grade pe timpul nopții și un Upgrade de Personal Best reușit printr-o pătură de somni care insistau pe bilele fructate de la Claumar Pescar! În compania unei bufnițe curioase, am alimentat lanternele de cap la o baterie de vin și împreună cu Marius, am bifat probabil ultima ieșire din acest an pe o locație cu trofee!

         Pentru că se înserează devreme, practic o partidă de 24 de ore, în noiembrie, începe deja pe întuneric. Astfel, am început să luăm cadre abia după lăsarea serii. Un drill ratat cu pui de somn și un alt drill finalizat cu o captură de 16 plus, o bufniță buclucașă, fără foșnăitul căreia probabil am fi căzut pradă frigului și somnului. La orele dimineții a sosit și cel de-al doilea crap, pe una dintre lansetele lui Marius, un solzos cântărind 11.14 Kg. Cum partea esențială pentru un nou clip era asigurată, și anume cele două capturi, mi-am dedicat restul timpului pentru a filma câteva scene cu peisaje, monturi și chestii specific pescărești, de atelier. Cadre de legătură cum le numim noi. Iată cum a decurs partida noastră!




Dimineață roșie, răsărit superb de noiembrie.
Împrospătăm boilies-urile și servim cafeaua.MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Fluorocarbon de 0.30 mm, Claumar Pescar,
Pentru două riguri scurte pe elicoptere.MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Sub cârligele Radical mărimea numărul 10,
Am croșetat 2 Bucovine The Secret de 20 mm!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Superstițiosul Marius a apelat la Amulete!
O specie rară de șocarici fosforescent!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Drept replică la șicanele mele acide,
A scos un Crap mustăcios de 11.14 Kg!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Băi și la mine nimic! Mort și îngropat!
Treaba este clară! Astăzi am arici la Crap!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Primii stropi de ploaie au marcat lăsarea serii.
Sub salcie, pe ponton, am discutat pălinca!
Drept urmare, evident, mi-a venit o idee!
Threesome de Bile MG, cu strat de căpșună!
Iartă-i Doamne, căci nu știu ce fac!
Zise Bufnița rotindu-și gâtul sictirită!
Run și Drill superb în miez de noapte!
Upgrade Personal Best la Crap de 16.54 Kg!
Scoatem vinul doar cu ocazii speciale!
Și aceasta este una dintre acele ocazii!
Povestea acestei partide se încheie aici!
Tot aici începe povestea unei noi partide!




         În concluzie, pentru o partidă de pescuit forțată pe final de an, ne putem declara mai mult decât mulțumiți de rezultate. Încheiem sezonul cu cifre din ce în ce mai apropiate de borna de 20 Kg. Astfel, Carpometrul MMA s-a oprit momentan la 16.54 Kg, însă ambiția și provocările abia de aici încep! Frumos și surprinzător, chestii definitorii în pescuitul la crap, este faptul că acest Upgrade de Personal Best a venit fix pe final de an, exact când nu mai speram. Deși lucrăm întotdeauna în echipă, avem și ambiții personale și o rivalitate amicală. Felicitări lui Alin pentru captură, însă promit că Marius va modifica cu prima ocazie clasamentul și cifrele de pe site! În esență, în timp ce noi discutam pălinca pe ponton, sub adăpostul salciei, duelul din această partidă s-a redus la confruntarea acerbă dintre un șocarici norocos versus trei bile roșu - căpșună de la MG Carp! Din când în când ne mai treceau colegii de standuri sau paznicii:

         - Dar voi de ce stați mereu numai și numai în picioare? Dar voi nu aveți cort? Întrebau ei cu îngrijorare!
         - Poi până acum am stat jos! Și în cort! Doar ce le-am strâns! Că ocupă spațiu! Răspundeam noi râzând!

         În altă ordine de idei, ne vedem nevoiți să mai investim un pic la capitolul bagajerie și confort. Deși vor ocupa și mai mult spațiu din micuțul Hyundai i20, sunt musai necesare două scaune rabatabile și un cort decent de două persoane, impermeabil și cu montare simplă. Am stat 24 de ore în picioare, primăvara, vara și toamna, am dormit pe pontoane, pe căldură dar și în frig, purtați doar de pasiune desigur, însă vom face un compromis pentru noul sezon. O doză de confort este uneori necesară. Până la o nouă aventură, noi vă dorim - Fire Întinse! - și vă lăsăm în compania clipului de mai jos!


Iată cum a decurs partida noastră!



Contact:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA
Publicat la: 08.11.2022 | Navighează:   HOMEPAGE  |  SUS