Team Building la Crap pe Lacul Nucetu

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Vremea instabilă, temperaturile extreme, furtunile dar și programul încărcat de la job, ne-au ținut ca pe ace în luna iulie. Extrem de nerăbdători să ieșim din nou pe malul apei, ne-am mobilizat și la recomandările câtorva prieteni comuni am decis să bifăm și Lacul Nucetu. Din ce ne documentasem locația se plia exact pe planurile noastre legate de noul sezon "La pescuit cu prietenii". Mai exact diversificarea locațiilor de la episod la episod, densitate mai bună de pește, potențiale capturi majore, upgrade pentru personal best și implicit pescuit în regim Catch and Release, exclusiv la boilies, pop-ups. Sincer, intenționam să renunțăm la proiectul MMA Fishing Team însă împreună cu Marius am pus lucrurile în balanță. Aspectele pozitive și negative rezultate din primul sezon au făcut ca decizia să fie simplă. Fie că filmăm și postăm activitatea pe canalul nostru de Youtube sau nu, de pescuit tot vom pescui!
     Astfel, faptul că putem pune pe cameră ieșirile noastre în natură, că le putem împărtăși cu cei pasionați, că în urma muncii depuse ni se alătură necondiționat și un număr de susținători, nu poate decât să ne bucure și este un bonus extraordinar. Pescuim și filmăm din plăcere. Nu stăm la taclale prin clipuri pentru că nu avem nimic interesant de spus, ar fi derizoriu ca tocmai noi să vă oferim sfaturi. Putem cel mult să ne dăm cu părerea, mai ales că la noi în țară este la modă. Emblema de pescar amator încă se regăsește pe tricou și mereu vom avea câte ceva de învățat indiferent de nivelul la care ne vom situa. Între timp, în România, dăm startul celui de-al doilea sezon, cu o partida fulger de 12 ore. Un team building cu Crapii de Nucetu. Marius, ai legătura!





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     "Unde dai și unde-i crapul!" după cum bine spune proverbul, ne-am încropit o strategie ad-hoc în funcție de activitatea celorlalți pescari. Mai exact, în vreme ce colegii de standuri de pe aripa stângă abordau partida cu aruncări lungi, la buza stufului din malul opus și nădeau din cobră iar vecinii care pescuiau pe aripa dreaptă, la feeder și la coșuleț lansau în 30 - 40 de metri, noi am ales să testăm distanțele medii, cu plasarea monturilor în scară. Pentru că standurile sunt destul de apropiate iar în jurul nostru se nădea masiv, am mizat pe așteptare și intercepție. Vreme de două ceasuri nu am înregistrat unduiri notabile pe lansete, prilej pentru noi să deschidem un mic atelier de monturi și accesorii. Plumbi de 60 de grame, fir textil de 0,30, forfac din fluorocarbon de 0,30 lăsat în 15 cm lungime, bile opritoare Shocker Bead înțepate cu agrafa paralel cu gaura principală, pentru o aderență mai bună și cârlige Curve Shank mărimea 4.
     Au rezultat 10 monturi elicopter proaspete, numai bune de trimis în prima linie. Primul Run a dat de gol un crap vioi și bătăios de aproximativ 4,54 Kg, pe care îl regăsiți în poza de mai sus. Mustăciosul a poftit la o bilă de 20, dipuită, Squid cu Prună de la Claumar Pescar. Bucuroși că nu trebuie să frecăm lampa pentru capturi, l-am combinat rapid la o sedință foto-video intensă. Pentru că a colaborat ca la carte, i-am oferit o pauză de hidratare și o eliberare cu public. Partida și primul episod din noul sezon începeau să prindă contur. Pentru următoarea captură vă fac legătura cu trimisul nostru pe pontonul cu numărul 8. Alin, ceva activitate?





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Da, mulțumesc Marius, suntem din nou în direct aici pe Lacul Nucetu, este minutul 277 al partidei, vreme excelentă pentru pescuit. Avem alături de noi un superb Crap Salonta care la vizită medicală recentă cântărea 4,2 Kg. Tocmai ce făcusem trecerea de la clasicele bambine la un set de senzori marca "No Name" cu nuanțe de camuflaj și patru swingeri brand "Low Budget" și mă întrebam dacă nu cumva or fi defecți. Avertizorii mi-au răspuns însă imediat, gălăgios, violent și în cor la dilemă. Tot la capitolul teste, pe cât este de mic, ciprinidul din poza de mai sus a reușit să împletească firul celor patru lansete, cu largul meu concurs în măiestria lanseurilor la punct fix. Simțindu-se ca acasă, s-a făcut și el comod pe salteaua de primire, în așteptarea blitzului.





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Breaking News! Întrerupem acest program deoarece la standul numărul 7 este nevoie urgentă de asistență. Și de un minciog nou! Un run de zile mari și un drill cu prelungiri, pentru adrenalină, au strâns câțiva împătimiți ai acestui sport și cu toții așteaptă întâlnirea cu peștele. Cântarul s-a oprit la 7,45 Kg pentru crapul din poza de mai sus. Personal Best atât pentru mine cât și pentru echipă. Cu el am detronat un 5,3 Kg prins pe Balta Milotina 1. La meniu i-am servit 1 bilă Bucovina Baits ediția de Competiție de 20 mm, căreia i-am atașat din curiozitate și un săculeț solubil compus din același tip de bile și micropelete multicolore de la MG Carp. Eliberarea s-a lăsat cu trageri prietenoase de coadă și promisiunea unei revederi. Le mulțumim și colegilor de stand care au fost fair-play, fără ajutorul lor multe cadre video și poze nu ar fi ajuns în albumul acestei partide. Capturile succesive au fost semn că distanța și locul ar fi cel potrivit. Teoretic rămânea să păstrăm peștii pe vad și să ne încercăm în continuare șansele. Vorbind în numele echipei, din cele 12 ore rezervate, am pescuit efectiv doar vreo 6. Primele trei s-au scurs pe nesimțite - acomodarea cu o zonă nouă, pregătirea și instalarea sculelor, beri și cafeluțe. Celelalte trei s-au scurs precum transpirația de pe noi, la temperaturi de aproape 42 de grade, adică încet și sigur. Sub euforia capturilor recente am simțit că putem să forțăm nota printr-o nădire masivă și să mai aducem câteva capturi în montajul acestui clip.





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     "Trage Crapul bată-l vina că-i cam place Bucovina"! a fost cel mai parodiat vers muzical pe durata zilei și în convorbirile telefonice vreme de două săptămâni! Legenda spune că și astăzi ar fi la modă! Dar nu vă faceți iluzii, partea cu cântec nu apare în clip, nu avem nici voce nici ureche muzicală! De această dată, cântarul s-a oprit la 6,4 Kg pentru Crapul Salonta din poza de mai sus. Personal Best atât pentru mine cât și pentru echipă, la această specie. Ca și colegul meu, cu această captură am upgradat PB-ul la Crap Oglindă, cel vechi fiind un 4,2 Kg prins pe Balta Milotina 1. L-am păcălit tot cu o bilă Bucovina Baits ediția de Competiție de 20 mm, căreia i-am atașat și eu din curiozitate un săculeț solubil compus din același tip de bile și micropelete multicolore de la Mircea Gheran. Din nou colegii de stand au fost săritori și ne-au ajutat cu câteva găleți de apă, pentru a menține salteaua umedă, dar și cu fotografii de calitate. În ceea ce privește săculeții solubili, sunt foarte mulțumit de rezultate. Îți garantează în mod evident o zonă de blending între patul de nadă și locul unde lansezi, în special atunci când plumbul pică ceva mai departe de locul vizat.
     Cât despre domnul Oglindă Oglinjoară care își etalează formele pe saltea, acesta alimentează un pariu mai vechi făcut între membrii echipei. Mai exact, de când am creat Canalul de Youtube, în fiecare partidă în care am avut capturi, eu am fost oarecum responsabilul cu ademenirea pur aleatorie a Crapului Oglindă. Se pare că nu am dezamăgit nici de această dată! Însă pe mine vă rog să mă scuzați căci traaage craaapul baaată-l ...

     Lansare - Run - Drill - Saltea - Pozat - Filmat - Eliberat. Contrar așteptărilor pe o vreme caniculară, cam așa a rulat filmul pentru restul partidei, în care pești cu greutatea între 5 și 6 Kg și-au jucat foarte bine rolul. Ca o paranteză, pentru cei care nu au fost deja pe această locație, menționez, doar cu titlu informativ, că îți poți procura, contra cost, cafea și băuturi răcoritoare de la cabana administrației. De asemenea, contra sumei de 10 lei, poți închiria saltea de primire și spray antiseptic inclus. Un plus pentru cei care vor să compacteze spațiul din portbagajul mașinii. De asemenea vei fi abordat pe stand de un câine creț, cu zgardă, foarte prietenos, care vrea să se pozeze cu tine și este dornic să se afișeze pe rețelele de socializare. Nu îl ocoli, îți va purta și ție noroc! Bunic de voi ajunge, voi fi cel despre care se va aminti că a rostit înțeleptele vorbe: "Pe lacul lăudat să nu te duci fără saci de păstrare"! Este pentru prima data, într-o partidă de pescuit, când îl aud și eu pe Marius că spune, sictirit și rupt de oboseală, dar poetic și din suflet, citez:
     - Coaie eu nu mai vreau să lansez, îmi bag pula sunt rupt!
     Declarație făcută la ora 17 și 30 de minute. Partida se termina la ora 18. Ne apucăm să strângem din lucruri. Senzorii încep să sune. Și să răsune! În triluri! Zic: - Coaie răspunde tu că pe tine te caută! Speram să mă fofilez. Două standuri adiacente, 8 lansete, 4 per stand, toți senzorii țiuiau precum ambulanțele în pandemie! Zic boss cred că ne-am agățat unul pe altul, hai să le luăm ușor. Și ușor ușor le-am scos pe rând, pești bătăioși, minim și maxim constant între 5 și 6 Kg. Saltea finală, sau cădiță cum îi spun pescarii profesioniști - câte 4 pești de fiecare, 8 din 8! Un fel de cvadruplu drill dacă îmi este permis! Cvadruplu drill pe fiecare stand! Știm că textul emană tentă de poveste pescărească și de aceea ne bucurăm că am prins aproape totul pe cameră. Mai jos poți vedea videoclipul partidei, postat pe Canalul nostru de Youtube: MMA Fishing Team.

Nu uita să adaugi în minciog CARICAPTURA PESCARULUI!
Poți câștiga o Caricatură Amuzantă cu tematică pescărească, pentru tine sau prietenii tăi!




     Ca și concluzii finale nu putem vorbi mai mult și mai bine decât imaginile în sine. Am rămas profund impresionați de locație și organizare, condiții excepționale pentru partide memorabile. O sesiune de antrenament pe cinste, mulțumim ca de fiecare dată administrației pentru locația pusă la dispoziție! Cu siguranță vom încerca să revenim pentru noi provocări. Citind reviewurile online am dedus, strict raportat la opiniile unora, că unul dintre aspectele neglijate ar fi lipsa foișoarelor sau a căsuțelor, care s-ar dovedi utile pentru vreme rea sau sesiuni de minim 24 de ore. Personal nu mă deranjează, ba chiar consider că se păstrează cât mai mult din naturalețea ecosistemului. Pontoanele sunt de ajuns. Poți veni cu cortul spre exemplu sau cu umbrele. Am fost acuzați în urma unui clip filmat pe Balta Gruiu, cum că am promova anumite bălți sau condițiile de comoditate pe diverse locații. Nu intrăm în polemici, fiecare este liber să pescuiască unde dorește și să își cheltuiască banii cum crede și pe ce crede de cuviință. Personal, noi ne adaptăm, ne camuflăm și ne simțim la fel de bine pe orice tip de locație. Nu am abordat încă sălbăticia și Delta pentru că nu suntem suficient de pregătiți pentru asta. Înainte să arunci vina pe administrații și pe patronii de bălți, învață să arunci sculele și să pescuiești zona în funcție de specificitatea ei! Nici noi nu știm să facem acest lucru foarte bine, însă acesta este conceptul pe care dorim să îl promovăm. Nu am prins, sigur am greșit ceva, învățăm și revenim!
     În josul paginii poți viziona clipul acestei partide de pescuit. Sezonul 2 - Episodul 1 al Seriei "La pescuit cu prietenii" sau direct pe Canalul nostru de Youtube: MMA Fishing Team.
Apreciem faptul că mergi pe selecție și că uneori, din plaja aceasta imensă a Fish Vlogging-ului, ai ales să interacționezi și cu noi!
Dacă te identifici cu acest tip de conținut, abonează-te la canalul MMA Fishing Team și astfel vei susține acest proiect pe termen lung. Aprecierile tale ne motivează să continuăm și vom încerca să te răsplătim cu conținut de calitate! Te așteptăm cu bonton pe ponton!
FIRE ÎNTINSE! ȘI NU UITA! APA TRECE, PEȘTELE RĂMÂN! RĂMÂI PE PATUL DE NADĂ!





Contact / Autori:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA  |  Publicat pe 10.08.2021   |   Navighează:   HOMEPAGE