CoMoara Vlăsiei sunt Crapii Mari

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Pentru că am ratat startul sezonului, am decis să compensăm printr-o partidă de pescuit pe o locație de top. După câteva căutări pe Youtube am setat cursul pe pilot automat cu destinația Moara Vlăsiei 2. O partidă de 24 de ore, pescuit exclusiv la boilies, monturi elicopter, detaliem mai jos. Pe lângă distracție și relaxare, pe lângă producerea materialului video necesar editării unui episod nou, scopul este același de fiecare dată - să aducem pe saltea un număr apreciabil de pești iar bonusul - provocarea de a ne depăși recordul personal! Zilele care au precedat această ieșire ni le-am petrecut pe la magazinele cu specific pescăresc pentru a ne procura accesoriile necesare. Drept urmare, nopțile ni le-am petrecut confecționând monturi și riguri. Am renunțat să le cumpărăm gata făcute, satisfacția este mult mai mare când ai rezultate bune cu un ansamblu realizat de tine.
     După ce am debarcat bagajeria, cu un ultim efort am reușit să asamblăm sculele, am cântat cobrei din fluier, a ieșit din coș și a scuipat vreo două sute de bile! Apoi, sub vraja unei beri reci, ne-am întins lați, direct pe scândurile moi ale pontonului cu numărul patru! Așa cum am precizat și în clipul acestei partide, nu am venit cu nicio strategie prestabilită. Dat fiind faptul că pescuiam pe o locație cu densitate foarte mare de pește, am lăsat să curgă totul de la sine.
     Primul care a început să curgă, a fost vinul alb, lin, subțire, de vară! Odată cu vinul, a început să curgă și inspirația, a revenit și cheful de a filma, ideile se așezau comod precum cuburile de gheață în pahare! Astfel, am dat drumul la treabă! Cadre scurte, fixe, diverse. Secunde cu lansetele, mulinetele, senzorii, nada, pontonul. Minute cu peisajul de vis, brăzdat de zborul și de sunetele păsărilor, în timp ce crapii împungeau cu forță stuful de la mal! Ore de așteptare, de cristalizat gânduri, idei, planuri, prilej de meditație. Și pentru că tot veni vorba de meditație, am dat o fugă până la grupul sanitar, timp în care, grasul ăsta din poza de mai jos, a și deschis partida cu un Crap calibrul 8,5Kg! Desigur, la una dintre lansetele mele! Trei ore l-am așteptat! Am amânat pișoarul și l-am așteptat! Este a doua oară când pățesc așa! Garantat a treia nu va mai fi, chit că execut drill-ul cu pantalonii în vine sau dotat cu Pamperși!





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Personal Best Upgrade la puterea a treia! Marius a spart gheața cu acest exemplar superb. Un drill de 15 minute, cu care și-a depășit recordul anterior de 7,4Kg, stabilit pe Lacul Nucetu. Fiind totuși cu talia sub 10+, am putut să folosim salteaua mea de primire Delphin C-Protekt, prezentată în acest link! După ceremonia rapidă de decernare a pozelor și a filmulețelor, l-am condus cu covorul verde înapoi în apă. Am intensificat nădirea pentru a menține patul de nadă primitor ca la hotel. Speram să avem mulți vizitatori, mai ales că aveam două extra saltele pregătite! Înainte de stingere am poziționat trepiedul astfel încât să filmeze singur apusul. Am pus de-o cafea și am mai lucrat un pic la echilibrarea cotelor de spriț.
     Până pe la miezul nopții nu ne-a deranjat niciun musafir. Prilej de care am profitat să adaug la fiecare lansetă câte două bile de 20 mm, sub cârlige numărul 4, Long Shank, branduite Claumar, legate cu fluorocarbon de 0,35 procurat tot de la băieții din Ghencea. Pe lansetele aruncate în larg am agățat câte două boiliesuri Bucovina Competition Gold iar pe cele din apropiere am montat câte două bile dipuite Squid Prună de la Claumar Pescar. Geometric, punctele în care lansetele loveau apa, formau un pătrat, în interiorul căruia am nădit cu bile din belșug. Practic, pescuind în acest sistem, fiecare montură are asigurată o zonă de atracție lângă patul de nadă dar și trei zone de intercepție! Un raport de 25% pescuit pe patul de nadă și 75% zonă liberă, pentru fiecare lansetă.





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     În timp ce eu amestecam cu o linguriță în paharele de spriț, ca să dizolv bulele de apă minerală, pentru un gust optim - a se subânțelege faptul că nivelul de concentrare și concentrație era situat undeva paralel cu substratul - una dintre lansetele lui Marius a izbucnit într-un run silențios! Asta și pentru faptul că uitase să își prindă firul în clipsul swingerilor! Un Crap grăsun, atârnând la vreo 8,7 Kg, cu vreo 200 de grame mai mult decât cel luat ziua, a contat pentru cea de-a doua răsturnare a PB-ului! Pești super bătăioși, care te pot induce în eroare la estimarea greutății câtă vreme sunt sub apă!
     Două pahare de vin mai târziu, un nou candidat s-a impus în lupta pentru hrană, fugind în bot cu o bilă Bucovina, cu făină de pește! După un drill parte-n parte, cu întorsături de situații și direcții, încurcături și încurcări de fire și lansete dărâmate de pe rod pod, mustăciosul a obosit și a ales să vină la poze. Momentul de magie a durat pe puțin 20 de minute. De această dată am folosit salteaua de primire Hakuyo, închiriată de la administrație, mult mai potrivită pentru peștii mari decât cea adusă de mine. Bătrânul prezenta pe partea dreaptă semne de hârjoneală, așa că înainte de eliberare l-am tratat un pic cu spray antiseptic. Cu tara scoasă, cântarul ne-a dat o nouă veste bună, afișând 14,51 Kg! Astfel, Marius și-a depășit recordul personal la Crap pentru a treia oară, în decursul unei singure partide! Poți admira captura fie în poza de mai sus, fie urmărind videoclipul acestei partide. Felicitări încă odată și la mai mare! Și să nu îmi mai furi drillurile decât dacă scoți un 20+! Plus ce, vedem noi!





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Am nădit din nou, printr-o probă rapidă de dublu - cobră. Legat de partea de nădit, pentru această partidă am optat să lucrăm cu bile de la Seduction Baits, Monster Crab și Căpșună Tare, variantele de 5 Kg. Din fericire, o oră mai târziu, COMoara Vlăsiei mi-a oferit și mie ocazia de a-mi modifica recordul personal. Dintr-o chiauneală de vin, broaște, păsări, plescăit de valuri și scârțâit de scânduri, m-am trezit în alarma dulce a unui avertizor. Swingerul de culoare verde îmi dădea flash-uri! Marius îmi dădea coate și striga:
     - Scoală băăă, că a luat deja fir! Dacă mă bag eu pe urmă iar spui ca ți-am furat drill-ul!
     - Vezi draq` cum faci pozele de data asta, poate îți bagi iar degetul ăla mare în cadru! Strig eu încercând să mă înviorez. Încă de la înțepare mi-am dat seama că este un pește mărișor, firul tensionat și lanseta curbată îmi confirmau bucuria. De acord cu mine a fost și cântarul, care s-a fixat la 13,7 Kg! Un drill lung, de vis, o primă confruntare cu un pește mai mare de 10 Kg, un exemplar cu o formă un pic alungită și mustăți à la Yosemite Sam! Crapul a poftit la două bile Bucovina Competition Gold. Și nu s-a lăsat până nu și le-a trecut în meniu. Una dintre cele mai faine poze cu capturi, pe care am și adaugat-o rapid între coperțile albumului de pescuit!





MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


     Dacă Marius a deschis partida, pe zi, cu acel 8,5 Kg, eu am închis partida, tot pe zi, cu un 11,92 Kg! Evident că aș fi preferat să avem parte de mai mulțe capturi ziua, ca ședința foto - video să se desfășoară sub lumina naturală, însă peștii mai mari se hrănesc mai bine noaptea, în general. Deși locația este situată la doar 30 de Km de București, pentru a bifa această ieșire în echipă a trebuit să conduc aproape 460 Km: București - Buzău, Buzău - Moara Vlăsiei, Moara Vlăsiei - Buzău, Buzău - București, plus 100 de metri din parcare până la Profi și cărat 2 six pack-uri de bere pentru a asigura bunul mers al operațiunii de editare a clipului pentru Canalul de Youtube MMA Fishing Team. Însă pasiunea implică sacrificii iar totul este bine când se termină cu bine nu?
     Puțini dintre voi se vor întreba între ei, căci nu vor îndrăzni să ne întrebe direct pe noi, din motive politice, care este faza cu intrușii ăștia doi, Știucanu și Babușcă! Mai exact, Fanu Știucanu și Mușcă Babușcă! Care-i viața-n morții lor, de-ai cui sunt maică, de ce se bagă în seamă cu jmecherii și cu cine le-a pus undița-n mână, să moară, să facă, să dreagă, dacă nu! Drept urmare, ne injurăm pe carne de Crap să mai păstrăm un pic misterul, dar nici prea mult căci cică ce e mult strică! Așa că mai aruncăm niște nume la derută:

     Cioacă Mincioacă, Melnic Juvelnic, Auraș Ciortănaș, Nelu Cumielu, Boacă Ghindoacă, Don Scobar, Relu Țampurelu, Dodel Brebenel, Dan Ciomârtan, Dinu Rechinu, Don Sturion, Gigel Rogodel, Nădău Bălălău, Tache Mulinache, Doru Prădătoru, Irina Sardina, Gina Savarina, Hogea Podlogea, Zdrelea Jagardelea, Pralea Năzdralea și Jujău Mandrilău ...

Nu uita să adaugi în minciog CARICAPTURA PESCARULUI!
Poți câștiga o Caricatură Amuzantă cu tematică pescărească, pentru tine sau prietenii tăi!




     Ca o scurtă concluzie, nu putem să spunem decât că am avut ocazia să pescuim pe o locație cu blazon, care știe cum să și-l respecte, mulțumim administrației Moara Vlăsiei 2 și ne retragem în liniște, fără să scârțâim ușa, nu vrem să speriem nici peștii și dorim să lăsăm loc de revenit și pentru alte partide! În altă ordine de idei, știm că pentru mulți pescari cu ștate vechi și epoleți, capturile prezentate mai sus, sunt printre cele mici spre medii, când vorbim despre locatarii Complexului Acvatic Moara Vlăsiei 2. Dincolo de veșnicele discuții pescuit pe sălbatic versus pescuit pe bălți, care ies mereu cu scântei pe grupurile de pescari, această partidă, pentru noi, chiar reprezintă un progres.
     Nu sculele de mii de euro, nu aroganța față de ceilalți camarazi și nu neapărat kilogramele peștilor îți consolidează imaginea de pescar. Ci pasiunea și respectul, capacitatea de a absorbi sfaturile și ponturile oferite cu zgârcenie de cei pricepuți, abilitatea de a citi printre rânduri și de a tace ca peștele atunci când trebuie doar să asculți, priceperea de a descifra informațiile gratuite oferite de natură, dorința de a ieși la pescuit și de a aplica și testa toate cele dobândite! Abia atunci poți spune că ai evoluat un pic, dar rămâi decent și alert, ciulește urechile pentru că nu știi ce provocare îți poate rezerva următoarea partidă!

Apreciem faptul că mergi pe selecție și că uneori, din plaja aceasta imensă a Fish Vlogging-ului, ai ales să interacționezi și cu noi!
Dacă te identifici cu acest tip de conținut, abonează-te la canalul MMA Fishing Team și astfel vei susține acest proiect pe termen lung. Aprecierile tale ne motivează să continuăm și vom încerca să te răsplătim cu conținut de calitate! Te așteptăm cu bonton pe ponton!
FIRE ÎNTINSE! ȘI NU UITA! APA TRECE, PEȘTELE RĂMÂN! RĂMÂI PE PATUL DE NADĂ!





Contact / Autori:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA  |  Publicat pe 03.06.2022   |   Navighează:   HOMEPAGE