Prima partida de Pescuit la Crap pe Moara Vlasiei 2

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


         Pentru că am ratat startul sezonului, am decis să compensăm printr-o partidă de pescuit pe o locație de top. După câteva căutări pe Youtube am setat cursul pe pilot automat cu destinația Moara Vlăsiei 2. Deși nu stăpânim aruncatul la distanțe mari, am abordat standul numărul 4, în 24 de ore, pescuit exclusiv la Boilies Bucovina și Seduction Baits, nădire și cârlig. Frecvența de activitate a fost constantă la 60 de minute iar peștii mai mari ne-au vizitat pe timpul nopții. Marius și-a doborât recordul personal de două ori, aducând pe saltea un 8,6 și un 14,5. Eu, am modificat cifra veche de 5,2 bifând direct un 13,7, însoțit de un 12 fix. Cred că ar fi fost interesant să fi avut în dotare și bile de 24. Vom reveni cu siguranță pentru noi provocări! Zilele care au precedat această ieșire ni le-am petrecut pe la magazinele cu specific pescăresc pentru a ne procura accesoriile necesare. Drept urmare, nopțile ni le-am petrecut confecționând monturi și riguri. Am renunțat să le cumpărăm gata făcute, satisfacția este mult mai mare când ai rezultate bune cu un ansamblu realizat de tine. După ce am debarcat bagajeria, cu un ultim efort am reușit să asamblăm sculele, am cântat cobrei din fluier, a ieșit din coș și a scuipat vreo două sute de bile! Apoi, sub vraja unei beri reci, ne-am întins lați, direct pe scândurile moi ale pontonului cu numărul patru! Așa cum am precizat și în clipul acestei partide, nu am venit cu nicio strategie prestabilită. Dat fiind faptul că pescuiam pe o locație cu densitate foarte mare de pește, am lăsat să curgă totul de la sine. Primul care a început să curgă, a fost vinul alb, lin, subțire, de vară! Odată cu vinul, a început să curgă și inspirația, a revenit și cheful de a filma, ideile se așezau comod precum cuburile de gheață în pahare! Astfel, am dat drumul la treabă! Cadre scurte, fixe, diverse. Secunde cu lansetele, mulinetele, senzorii, nada, pontonul. Minute cu peisajul de vis, brăzdat de zborul și de sunetele păsărilor, în timp ce crapii împungeau cu forță stuful de la mal! Ore de așteptare, de cristalizat gânduri, idei, planuri, prilej de meditație.

         Personal Best Upgrade la puterea a treia! Marius a spart gheața cu un exemplar superb. Înainte de stingere am poziționat trepiedul astfel încât să filmeze singur apusul. Am pus de-o cafea și am mai lucrat un pic la echilibrarea cotelor de spriț. Până pe la miezul nopții nu ne-a deranjat niciun musafir. Prilej de care am profitat să adaug la fiecare lansetă câte două bile de 20 mm, sub cârlige numărul 4, Long Shank, branduite Claumar, legate cu fluorocarbon de 0,35 procurat tot de la băieții din Ghencea. Pe lansetele aruncate în larg am agățat câte două boiliesuri Bucovina Competition Gold iar pe cele din apropiere am montat câte două bile dipuite Squid Prună de la Claumar Pescar. Geometric, punctele în care lansetele loveau apa, formau un pătrat, în interiorul căruia am nădit cu bile din belșug. Practic, pescuind în acest sistem, fiecare montură are asigurată o zonă de atracție lângă patul de nadă dar și trei zone de intercepție! Un raport de 25% pescuit pe patul de nadă și 75% zonă liberă, pentru fiecare lansetă. Iată cum a decurs partida noastră!




Ora 17:45, pontonul 4, instalăm tabăra.
Sar capacele la două sticle de Ursus!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Ca orice superstițios care se respectă,
Am îmbrăcat Tricoul pentru Pești Mari!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Primul contact cu Crapii de pe Moară.
Un grăsun viguros cântărind vreo 8.64 Kg!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Al doilea Drill a fost unul cu prelungiri!
Luptă parte-n parte cu un Crap de 11.92 Kg!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Capturat, pozat, filmat, pupat și eliberat!
Căci pentru asta am venit până aici, nu?MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
La cârlig am alternat Bile Bucovina și Claumar.
Nădirea am făcut-o cu boilies Seduction Baits.MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Noaptea asta nu s-a dormit absolut deloc!
Upgrade Personal Best la Crap de 14.51 Kg!
Noaptea asta nu s-a dormit absolut deloc!
Un Ciortan de 7.12 Kg venit în control.
Noaptea asta nu s-a dormit absolut deloc!
Upgrade Personal Best la Crap de 13.70 Kg!
Am înțepat două Bile Bucovina Monster Trap.
Pe fluorocarbon Claumar la distanța de 2cm.
Cicatricele de pe buzele acestui exemplar,
Trădează apetitul său pentru boiliesuri.
Ora 17:45, pontonul 4, strângem tabăra.
Sar capacele la două sticle de Ursus!




         Două pahare de vin mai târziu, în timp ce eu amestecam cu o linguriță în paharele de spriț, ca să dizolv bulele de apă minerală, pentru un gust optim - a se subânțelege faptul că nivelul de concentrare și concentrație era situat undeva paralel cu substratul - noi candidați s-au impus în lupta pentru hrană, fugind în bot cu câte două bile Bucovina, cu făină de pește! După drilluri parte-n parte, cu întorsături de situații și direcții, încurcături și încurcări de fire și lansete dărâmate de pe rod pod, mustăcioșii au obosit și au ales să vină la poze. Momentele de magie au durat pe puțin 60 de minute! Mai întâi, una dintre lansetele lui Marius a izbucnit într-un run silențios! Asta și pentru faptul că uitase să își prindă firul în clipsul swingerilor! Un Crap grăsun, comun românesc, notat în Carpometrul MMA cu greutatea de 14.51 Kg! La jumătate de oră distanță, un nou run, de această dată pe lanseta mea din dreapta, aduce pe saltea un mustăcios Crap șui, notat în Carpometrul MMA cu greutatea de 13.70 Kg! Bătrânii prezentau pe partea dreaptă semne de hârjoneală, așa că înainte de eliberare le-am tratat rănile cu un pic de spray antiseptic. După ședința foto am eliberat peștii și am nădit din nou printr-o probă rapidă de dublu - cobră. Legat de partea de nădit, pentru această partidă am optat să lucrăm cu bile de la Seduction Baits, Monster Crab și Căpșună Tare, variantele de 5 Kg.

         Ca o scurtă concluzie, nu putem să spunem decât că am avut ocazia să pescuim pe o locație cu blazon, care știe cum să și-l respecte, mulțumim administrației Moara Vlăsiei 2 și ne retragem în liniște, fără să scârțâim ușa, nu vrem să speriem nici peștii și dorim să lăsăm loc de revenit și pentru alte partide! Pentru veterani, capturile prezentate în clip sunt comune, însă pentru noi reprezintă un progres. Suntem purtați doar de pasiune și respect, de capacitatea de a absorbi sfaturile și ponturile oferite cu zgârcenie de cei pricepuți. Încercăm să dobândim abilitatea de a citi printre rânduri și de a tace șomâlc precum peștele atunci când trebuie doar să ascultăm, să descifrăm informațiile gratuite oferite de natură să testăm și să aplicăm! Până la o nouă aventură, noi vă dorim - Fire Întinse! - și vă lăsăm în compania clipului de mai jos!


Iată cum a decurs partida noastră!



Contact:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA
Publicat la: 03.06.2022 | Navighează:   HOMEPAGE  |  SUS