Povești pescărești: Unde Dai și Unde-i Crapul!

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


         Cu toții am avut genul acela de partide de pescuit în care totul părea să meargă prost! Stand lângă stand, același brand de bile, aceleași arome și combinații de culori, aruncat din mână la aceeași distanță, nădire din cobră pe zonă comună, peștii sar de colo colo și totuși, din trei pescari, numai unul are parte de driluri! Împreună cu Bogdan și Cătălin, invitații din această partidă, am revenit pe Moara Vlăsiei, standul 35 și pontoanele 15,16. Vreme caniculară! Două capturi superbe, în lipsa cărora acest clip nu ar mai fi ajuns în faza de editare! Iată cum a decurs partida noastră!

         Totuși, cu multă muncă în echipă, cu răbdare, cu o doză mică de inspirație, cu o doză mare de noroc și cu multe multe doze de bere rece, am reușit să ajungem și la rezultatul mult dorit! O trăsătură vicleană, aparent de ciortan, la un Boilies Mister Dudi Halfness Pineapple pe lanseta din stânga, i-a adus lui Marius un Upgrade Personal Best Major! Am marcat desigur momentul, în stilul nostru tradițional, așa cum facem de fiecare dată când adăugăm plusuri la cifrele Carpometrului MMA, cu o sticlă de vin! Am bifat astfel unul ditre obiectivele lui 2023! Minim un Crap Over 20! Iată cum a decurs partida noastră!
Ora 18:30, pontonul 15, prima lansare.
Ora 18:45, Drop cu Drill, Pește la Saltea!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Crap de 12.45 Kg, New PB la Salonta!
Trofeu individual sărbătorit în Echipă!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Bogdan, reprezentantul Ursus pe Moara Vlăsiei,
Își lucrează riguros finețea în Merchandising!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Ca să câștigăm extra timp pentru pescuit,
Am confecționat Riguri și Monturi à la maison!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Încă un prim - plan cu protagonistul Marius,
Care salvează onoarea MMA în această partidă!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Între timp, în zona umbroasă de pădure,
Eu negociez la sânge protecția anti Șacali!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
De pe standul de iarbă cu numărul 35,
Cătălin a basculat un strat gros de Bile!
Pe fiecare lansetă am atașat Extra Boilies,
Combinate și înșirate pe Fir Textil Solubil!
O nouă Trăsătură, tot pe lanseta din dreapta!
Ora 19:30, Drop cu Drill, Pește la Saltea!
- Uitați-vă atent în ochii mei! zise Crapul!
- Uite! Pă bune dacă nu îmi dați o Bere!
Un exemplar de 11.44 Kg perfect proporționat!
Și o nouă fotografie de profil pentru Marius!
Abia ce ne încălzim și deja strângem tabăra!
Habar nu avem când s-au scurs cele 24 de ore!
         Planurile de acasă nu păreau deloc să se potrivească situației ivite pe lac, ba mai mult decât atât, se contura o partidă fără capturi și implicit un FishVlog amânat! Totuși, cumva, planetele s-au aliniat și totul s-a întors la 90 de grade! Într-adevăr, un singur pește! Dar ce pește! Ne-am bucurat precum copii când primesc jucării noi! În concluzie, nu aș putea puncta efectiv ce schimbare anume a provocat trăsătura. Fie ea de natură tehnică, fie că ține de comportamentul peștelui, de culoarea sau de aroma nadei, de temperatura apei în acel moment sau de localizarea crapului, cred că de această dată reușita partidei poate fi divizată în 25% Pricepere, 30% Inspirație și 45% Noroc! Și atunci când ne-o fi pescuitul mai greu, ca acum să ne fie! Tocmai când ultima speranță de a-i vedea coada, își făcea resemnată bagajele și trăgea ușa cortului încet, fără să i se fâlfâie, cu gând chitit să părăsească lacul, s-a produs o extorsiune, la un burlan, din care Alin și cu Marius s-au trezit cu un sunet asurzitor de senzori între urechi! Un binemeritat Upgrade PB la Crap! Un 24,38!

         -Stația! Stația Gogule! Iauză-l! Ia telefonu` și hai după mine!
Strigă Marius către mine, și în timp ce ia trepiedul la subraț, își agață o parte de tricou într-un rig cu bilă half - half, Mister Dudi Halfness Pineapple, uitat agățat fix la intrarea în cort!
         -Ce stație mă! Coborâm acia? Hai draq` că ne găsim acolo!
Strig și eu chiaun, căci încă nu îmi era clar unde suntem și unde dracului tre` să ajungem atât de dimineață, dar, din bun simț, ca să nu ajung cu mâna goală, am proptit și descăpăcit din mers două beri Ursus de pe fundul lăzii frigorifice!
         -Ia și filmează Gogule! E mic, e doar ciortan, vine încet e ... hopaa, adu slingu băă! Și cântarul!

         Aceasta este încă una dintre frumusețile pescuitului la crap. Deși îi poți aproxima greutatea în drill, nu știi niciodată sigur cât de mare este peștele decât atunci când ajunge în minciog! Până la o nouă aventură, noi vă dorim - Fire Întinse! - și vă lăsăm în compania clipului de mai jos!


Iată cum a decurs partida noastră!Contact:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA
Publicat la: 22.07.2022 | Navighează:   HOMEPAGE  |  SUS