Povești pescărești: Crapul care scapă Turma!

MMA Fishing Team - La pescuit cu prietenii


         Oare câți dintre noi, pescarii, se pot mândri cu faptul că nu au avut vreodată o partidă de pescuit fără capturi? Fără să fiu vreun specialist în domeniu, afirm și scriu cu mâna pe crap, că nici măcar unul! Lampa face parte din inițierea pescarului, îl ambiționează, îl provoacă și îi luminează calea către următoarea partidă, în care, obiectivul va fi minim o captură! Un pește! Un crap! Poate chiar acel Crap care să scape turma! De-a lungul episoadelor noi am trecut de nenumărate ori prin această provocare și deseori am evitat lampa la mustață. La mustața unui singur Crap desigur. Însă ceea ce face cu totul specială această partidă, pe lângă străduința noastră să aducem pe saltea un pește pe vreme rece, este faptul că materialele video strânse în arhivă, ne-au permis să edităm clipul după un story-line al Povestirii în Povestire. O poveste pescărească în ramă! Cum pe mal domnea amorțeala iar peștii se lăsau așteptați, am dat drumul rapid la o scurtă încălzire în jurul ibricului cu țuică și am făcut-o fiartă! Ne-am concentrat doar pe cadrele necesare pentru a filma introducerea și încheierea.

         Partea de voice - over deja îmi suna limpede printre urechi. Între un apus superb de aprilie - cu nuanțe degrade albastre - portocalii, și un drill izbăvitor - cu un ciortan care a salvat partida și ne-a încălzit inimile, firul acțiunii ne poartă pe un traseu turistic, pornind din Buzău, Barajul Siriu, Cascada Urlătoarea, Vama Buzăului, Păstrăvăria Vama Buzăului, Valea Zimbrilor și retur! Iată cum a decurs partida noastră!




Pescuit de primăvară pe Lacul Nicmar Clinceni.
Partida debutează cu un Superb Apus de aprilie!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Am atașat pop-up, bag-uri, plastice și bile.
Și am brăzdat cerul cu lanseuri clipsate!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Ne-am strâns în jurul sufertașului cu țuică.
Împreună cu cei mai buni prieteni ai omului!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Și am depănat o nouă poveste pescărească!
Undeva, în Vama Buzăului, este o păstrăvărie!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Aici poți campa cu rulota și poți pescui în sezon.
Păstrăv somonizat și lostriță, contra cost.MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
Am vizitat Vama Buzăului în formulă completă.
Următoarea oprire pe retur: Valea Zimbrilor!MMA FISHING TEAM - LA PESCUIT CU PRIETENII
O dioramă sălbatică, de dimensiuni naturale,
Face deliciul zilnic al vizitatorilor curioși!
La etaj se regăsesc și mai multe animale împăiate!
Vulpi, iepuri, bursuci, căprioare sau acest urs!
Răsună un sunet izbăvitor de avertizor!
Și brusc schimbăm între ele filele poveștilor!
Un ciortănaș vioi a dezmorțit atmosfera.
L-am păcălit cu boilies și porumb siliconic rosu!
Evident că mustăciosul a fost vedeta partidei!
Poze cu fanii, autografe, clipuri, VIP - isme!
Și-am nădit cu Squid cu Prună!
Și am scos Crapul din Turmă!




         Temperatura minimă de 4 grade noaptea, 12 grade maxima zilei. Locația partidei, Lacul Nicmar Clinceni. Durata partidei, 24 de ore. Standurile rezervate, numerele 9, 10 și 11. Componența echipei, Alin, Marius, Cătălin. Nădire cu spombul, 2 paturi de nadă, unul aproape în mal, celălalt în 70-80 de metri. Mix de semințe, porumb, spărtură de boilies. Monturi elicopter dar și cu plumbi in - line cu pastă solubilă de căpșună. La cârligele de 8, 10 și 12, am agățat boilies cu porumb siliconic flotant. Din păcate pe timpul nopții, bancuri de somni pitici au păcănit monturile la greu, generând doar trăsături false. Noaptea este mai lungă ca niciodată atunci când peștii ies la joacă, prilej de meditație profundă dacă pescuiești singur sau de socializare atunci când mergi cu grupul. Apropo de asta, să o continui pe aia începută cu Crapul care scapă Turma! Firul poveștii continuă cu iazul cu păstrăv somonizat și lostrițe, care pot fi pescuiți și de asemenea reținuți în timpul sezonului, contra cost. Un adevărat wallpaper al naturii! Ne-am propus să experimentăm aici, cu prima ocazie, pescuitul acestor specii.

         Cu aproximativ patru ore înainte să strângem bagajeria și să ne retragem cu sculele între picioare, sunetul unui senzor ne-a trezit ca din palme. În sfârșit! Doar pentru asta venisem nu? L-am dirijat ca pe un bibelou, cu cea mai mare grijă și l-am acomodat în confortul minciogului. A urmat o ședință foto prelungită, cu pauze de hidratare și relaxare pe saltea. L-am eliberat lin, cu speranța revederii, mulțumindu-i că a fost Crapul care a scăpat încă odată turma! Pentru a câta oară? Până la o nouă aventură, noi vă dorim - Fire Întinse! - și vă lăsăm în compania clipului de mai jos!


Iată cum a decurs partida noastră!



Contact:   MIHAI ALIN ION  |  MARIUS MARIAN VOINEA
Publicat la: 06.04.2023 | Navighează:   HOMEPAGE  |  SUS